top of page

After School Kids Club Art Session Fall. 2022 Grp

Public·47 members
Anthony Hill
Anthony Hill

Play prodavnica aplikacija: Podelite svoje mišljenje i ocenite Android igre i aplikacije


Šta je Play prodavnica i zašto je korisna?
Ako imate Android uređaj, verovatno ste već upoznati sa Play prodavnicom. To je zvanična platforma za preuzimanje Android aplikacija, koja nudi milione različitih aplikacija za različite potrebe i interese. Bilo da tražite igre, muziku, filmove, knjige, časopise, edukativne sadržaje ili nešto drugo, sigurno ćete pronaći nešto što vam se dopada na Play prodavnici.
play prodavnica aplikacijaPlay prodavnica nije samo mesto za preuzimanje aplikacija, već i alat koji vam pomaže da upravljate svojim aplikacijama, ažurirate ih, ocenjujete ih, komentarišete ih, preporučujete ih drugima, kupujete plaćene aplikacije ili se pretplaćujete na premium usluge. Takođe, Play prodavnica vam pomaže da održavate sigurnost i privatnost vašeg uređaja i podataka, tako što vam omogućava da proverite dozvole i bezbednosne ocene aplikacija, koristite roditeljsku kontrolu i kontaktirate podršku u slučaju problema.


U ovom članku ćemo vam pokazati kako da koristite Play prodavnicu na najbolji mogući način, kako da otkrijete nove i kvalitetne aplikacije koje će vam olakšati život ili vas zabaviti, kako da zaštitite sebe i svoju porodicu od neprimerenih sadržaja ili zlonamernih aplikacija, i kako da rešavate probleme koji mogu da se pojave.


Play prodavnica je zvanična platforma za preuzimanje Android aplikacija
Play prodavnica je deo Google ekosistema, koji uključuje i druge usluge kao što su Gmail, Google Drive, Google Photos, Google Maps, YouTube i druge. Da biste koristili Play prodavnicu, potrebno je da imate Google nalog, koji možete da napravite besplatno. Takođe, potrebno je da imate internet vezu, bilo preko Wi-Fi mreže ili mobilnih podataka.


Kako pristupiti Play prodavnici na svom uređaju?
Većina Android uređaja dolazi sa već instaliranom Play prodavnicom, koju možete da pronađete na početnom ekranu ili u meniju sa aplikacijama. Ako nemate Play prodavnicu na svom uređaju, možete je preuzeti sa zvaničnog sajta ili sa drugih pouzdanih izvora. Međutim, budite oprezni i ne preuzimajte Play prodavnicu sa sumnjivih sajtova koji mogu da sadrže viruse ili malver.


Kada otvorite Play prodavnicu, videćete glavni ekran koji vam prikazuje različite kategorije aplikacija, kao što su igre, muzika, filmovi i druge. Takođe, možete da vidite preporuke za aplikacije koje su popularne, nove, urednički izabrane ili prilagođene vašim interesovanjima. Na dnu ekrana se nalaze četiri ikonice koje vam omogućavaju da pristupite različitim delovima Play prodavnice:


 • Početna: Ovde se vraćate na glavni ekran sa kategorijama i preporukama. • Igre: Ovde možete da pregledate i preuzimate različite vrste igara, kao što su akcione, avanturističke, arkadne, slagalice i druge. • Moje aplikacije i igre: Ovde možete da vidite sve aplikacije i igre koje ste instalirali na svom uređaju, kao i one koje ste kupili ili pretplatili se na njih. Takođe, ovde možete da ažurirate svoje aplikacije i igre ili da ih deinstalirate. • Biblioteka: Ovde možete da vidite sve aplikacije i igre koje ste dodali na svoju listu želja ili koje ste instalirali na drugim uređajima povezanim sa vašim Google nalogom.Na vrhu ekrana se nalazi traka za pretragu, gde možete da ukucate ime aplikacije ili ključnu reč koju tražite. Pored trake za pretragu se nalazi ikonica za meni, gde možete da pristupite dodatnim opcijama kao što su:


 • Podešavanja: Ovde možete da promenite različita podešavanja za Play prodavnicu, kao što su automatsko ažuriranje aplikacija, obaveštenja, roditeljska kontrola i druge. • Pretplate: Ovde možete da vidite sve usluge na koje ste se pretplatili putem Play prodavnice, kao što su muzički servisi, video servisi, novine i druge. Takođe, ovde možete da upravljate svojim pretplatama, otkažete ih ili promenite način plaćanja. • Lista želja: Ovde možete da vidite sve aplikacije i igre koje ste dodali na svoju listu želja, tako što ste kliknuli na srce pored njihovog imena. Lista želja vam pomaže da pratite aplikacije i igre koje vas zanimaju i koje biste želeli da kupite ili instalirate kasnije. • Poklon kartice i promotivni kodovi: Ovde možete da unesete kodove sa poklon kartica ili promotivnih akcija koje vam omogućavaju da kupite plaćene aplikacije ili usluge bez trošenja svojih sredstava. • Pomoć i povratne informacije: Ovde možete da pronađete odgovore na često postavljana pitanja, savete za korišćenje Play prodavnice, informacije o pravilima i uslovima korišćenja, kao i da kontaktirate podršku u slučaju problema ili da pošaljete svoje mišljenje o Play prodavnici.Kako pretraživati, instalirati i ažurirati aplikacije na Play prodavnici?
Kada pronađete aplikaciju koja vas zanima, možete da kliknete na nju da biste videli više detalja o njoj. Na stranici aplikacije možete da vidite sledeće informacije:


play prodavnica aplikacija za android


play prodavnica aplikacija besplatno


play prodavnica aplikacija download


play prodavnica aplikacija ne radi


play prodavnica aplikacija instaliraj


play prodavnica aplikacija update


play prodavnica aplikacija za pc


play prodavnica aplikacija za decu


play prodavnica aplikacija ne otvara se


play prodavnica aplikacija za igrice


play prodavnica aplikacija za muziku


play prodavnica aplikacija za filmovi


play prodavnica aplikacija za knjige


play prodavnica aplikacija za fotografije


play prodavnica aplikacija za video


play prodavnica aplikacija za zdravlje


play prodavnica aplikacija za obrazovanje


play prodavnica aplikacija za posao


play prodavnica aplikacija za putovanje


play prodavnica aplikacija za sport


play prodavnica aplikacija za vesti


play prodavnica aplikacija za društvene mreže


play prodavnica aplikacija za komunikaciju


play prodavnica aplikacija za zabavu


play prodavnica aplikacija za kreativnost


play prodavnica aplikacija za finansije


play prodavnica aplikacija za kupovinu


play prodavnica aplikacija za hranu i piće


play prodavnica aplikacija za lepotu i stil


play prodavnica aplikacija za kuću i domaćinstvo


play prodavnica aplikacija za automobili i vozila


play prodavnica aplikacija za vreme i klima


play prodavnica aplikacija za prevod i jezike


play prodavnica aplikacija za mapu i navigaciju


play prodavnica aplikacija za kalendar i organizaciju


play prodavnica aplikacija za podsetnik i alarme


play prodavnica aplikacija za skener i kameru


play prodavnica aplikacija za čitač i urednik teksta


play prodavnica aplikacija za računar i kalkulator


play prodavnica aplikacija za antivirus i bezbednost


 • Ime aplikacije: Ovo je naziv aplikacije koji je odabrao njen kreator. • Ikona aplikacije: Ovo je slika koja predstavlja aplikaciju i koja se pojavljuje na vašem uređaju kada je instalirate. • Ocena aplikacije: Ovo je prosečna ocena koju su dali korisnici koji su instalirali i koristili aplikaciju. Ocena se kreće od jedne do pet zvezdica, pri čemu više zvezdica znači bolju ocenu. Takođe, možete da vidite broj korisnika koji su ocenili aplikaciju. • Komentari korisnika: Ovo su mišljenja i iskustva korisnika koji su instalirali i koristili aplikaciju. Komentari mogu da budu pozitivni, negativni ili neutralni, i mogu da sadrže korisne savete, pohvale, kritike ili predloge za poboljšanje aplikacije. Takođe, možete da vidite datum i vreme kada je komentar napisan. • Opis aplikacije: Ovo je tekst koji je napisao kreator aplikacije, u kome objašnjava šta je svrha i funkcija aplikacije, koje su njene glavne karakteristike i prednosti, kako se koristi i koje su eventualne ograničenja ili zahtevi za korišćenje aplikacije. • Slike i video zapisi aplikacije: Ovo su vizuelni materijali koji prikazuju kako izgleda i radi aplikacija, koje su njene mogućnosti i efekti, i kako se ona uklapa u vaš život ili rad. • Informacije o kreatoru aplikacije: Ovo su podaci o osobi ili organizaciji koja je napravila aplikaciju, kao što su ime, kontakt adresa, vebsajt, društvene mreže i druge. Takođe, ovde možete da vidite druge aplikacije koje je kreator napravio ili koje preporučuje. • Informacije o verziji aplikacije: Ovo su tehnički podaci o verziji aplikacije koja je trenutno dostupna na Play prodavnici, kao što su datum ažuriranja, veličina datoteke, broj preuzimanja, minimalna verzija Androida potrebna za instaliranje i druge. • Informacije o dozvolama aplikacije: Ovo su podaci o tome koje funkcije ili podatke na vašem uređaju aplikacija može da koristi ili pristupi, kao što su kamera, mikrofon, lokacija, kontakti, poruke i druge. Takođe, ovde možete da vidite bezbednosnu ocenu aplikacije koju daje Google Play Protect, koji je sistem za zaštitu od zlonamernih aplikacija.Ako želite da instalirate aplikaciju na svoj uređaj, potrebno je da kliknete na dugme Instaliraj, koje se nalazi ispod imena aplik acije. Pre nego što instalirate aplikaciju, možete da vidite koje dozvole aplikacija zahteva i da ih prihvatite ili odbijete. Nakon što instalirate aplikaciju, možete da je pokrenete tako što ćete kliknuti na dugme Otvori, koje se nalazi na istom mestu gde je bilo dugme Instaliraj. Takođe, možete da pronađete instaliranu aplikaciju na svom uređaju i pokrenete je iz menija sa aplikacijama.


Ako želite da ažurirate aplikaciju na svoj uređaj, potrebno je da odete na deo Moje aplikacije i igre i kliknete na karticu Ažuriranja. Ovde ćete videti sve aplikacije koje imaju dostupna ažuriranja, kao i veličinu i opis ažuriranja. Možete da ažurirate pojedinačne aplikacije tako što ćete kliknuti na dugme Ažuriraj, koje se nalazi pored imena aplikacije, ili sve aplikacije odjednom tako što ćete kliknuti na dugme Ažuriraj sve, koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Takođe, možete da podesite da se vaše aplikacije automatski ažuriraju kada ste povezani na Wi-Fi mrežu, tako što ćete otići na deo Podešavanja i uključiti opciju Automatsko ažuriranje aplikacija preko Wi-Fi veze.


Kako upravljati svojim aplikacijama i podešavanjima na Play prodavnici?
Kada instalirate ili ažurirate aplikaciju, možete da promenite njena podešavanja ili je deinstalirate ako vam više nije potrebna. Da biste to uradili, potrebno je da odete na deo Moje aplikacije i igre i kliknete na karticu Instalirano. Ovde ćete videti sve aplikacije koje su instalirane na vašem uređaju, kao i njihovu veličinu i datum instaliranja ili ažuriranja. Možete da kliknete na ime aplikacije da biste otvorili njenu stranicu na Play prodavnici, gde možete da vidite više informacija o njoj, ocenite je, komentarišete je, podelite je sa drugima ili je deinstalirate. Takođe, možete da kliknete na tri tačke koje se nalaze pored imena aplikacije, gde možete da izaberete opciju Deinstaliraj ili Podešavanja. Opcija Deinstaliraj će ukloniti aplikaciju sa vašeg uređaja, dok će opcija Podešavanja otvoriti meni gde možete da promenite različita podešavanja za tu aplikaciju, kao što su dozvole, obaveštenja, podaci o korišćenju i druge.


Osim toga, možete da upravljate svojim opštim podešavanjima za Play prodavnicu tako što ćete otići na deo Podešavanja, gde možete da promenite sledeće opcije:


 • Automatsko ažuriranje aplikacija: Ovde možete da odaberete da li želite da se vaše aplikacije automatski ažuriraju kada ste povezani na bilo koju mrežu, samo na Wi-Fi mrežu ili nikada. • Obaveštenja: Ovde možete da odaberete koje vrste obaveštenja želite da primate od Play prodavnice, kao što su obaveštenja o ažuriranjima, preporukama, ponudama i druge. • Roditeljska kontrola: Ovde mo žete da postavite PIN kod koji će vam biti potreban da biste pristupili sadržajima koji nisu primereni za decu. Takođe, možete da odaberete starosne granice za različite vrste sadržaja, kao što su aplikacije, igre, filmove, knjige i druge. • Povraćaj novca: Ovde možete da vidite svoju istoriju kupovine na Play prodavnici, kao i da zatražite povraćaj novca za neku aplikaciju ili uslugu koja vam se nije dopala ili nije radila kako treba. Međutim, imajte na umu da postoje određeni uslovi i rokovi za povraćaj novca, koji zavise od vrste sadržaja i načina plaćanja. • O Play prodavnici: Ovde možete da vidite verziju Play prodavnice koju imate na svom uređaju, kao i da proverite da li postoji dostupno ažuriranje. Takođe, ovde možete da vidite pravila i uslove korišćenja Play prodavnice, kao i da pošaljete svoje mišljenje o njoj.Play prodavnica nudi raznovrsne i kvalitetne aplikacije za različite potrebe i interese
Na Play prodavnici možete da pronađete milione različitih aplikacija koje vam mogu pomoći u različitim aspektima vašeg života ili rada. Bilo da želite da se zabavite, informišete, obrazujete, komunicirate, organizujete, kreirate ili nešto drugo, sigurno ćete pronaći aplikaciju koja će vam to omogućiti. Takođe, na Play prodavnici možete da otkrijete nove i popularne aplikacije koje su urednički izabrane ili prilagođene vašim interesovanjima.


Kako otkriti nove i popularne aplikacije na Play prodavnici?
Ako želite da otkrijete nove i popularne aplikacije na Play prodavnici, možete da koristite sledeće načine:


 • Preporuke: Na glavnom ekranu Play prodavnice možete da vidite različite preporuke za aplikacije koje su popularne, nove, urednički izabrane ili prilagođene vašim interesovanjima. Možete da listate kroz različite liste preporuka tako što ćete prevlačiti ekran levo ili desno, ili tako što ćete kliknuti na dugme Više, koje se nalazi ispod svake liste. Takođe, možete da kliknete na dugme Za vas, koje se nalazi u gornjem levom uglu ekrana, gde možete da vidite personalizovane preporuke na osnovu vašeg profila i aktivnosti na Play prodavnici. • Kategorije: Na glavnom ekranu Play prodavnice možete da vidite različite kategorije aplikacija, kao što su igre, muzika, filmovi i druge. Možete da kliknete na neku kategoriju da biste videli sve aplikacije koje pripadaju toj kategoriji, kao i podkategorije koje vam omogućavaju da suzite svoju pretragu. Takođe, možete da kliknete na dugme Kategorije, koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, gde možete da vidite sve dostupne kategorije i podkategorije aplikacija. • Top liste: Na glavnom ekranu Play prodavnice možete da vidite različite top liste aplikacija, kao što su najpopularnije, najprodavanije, najbolje ocenjene i druge. Možete da kliknete na neku top listu da biste videli sve aplikacije koje se nalaze na toj listi, kao i kriterijume koji su korišćeni za rangiranje aplikacija. Takođe, možete da kliknete na dugme Top liste, koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, gde možete da vidite sve dostupne top liste i da ih filtrirate po kategorijama, zemljama ili vremenskim periodima. • Pretraga: Na vrhu ekrana Play prodavnice se nalazi traka za pretragu, gde možete da ukucate ime aplikacije ili ključnu reč koju tražite. Kada počnete da kucate, Play prodavnica će vam ponuditi neke predloge za pretragu, koje možete da izaberete ili da nastavite da kucate svoj upit. Kada završite sa kucanjem, kliknite na dugme Pretraži, koje se nalazi na tastaturi ili na desnoj strani trake za pretragu. Onda ćete videti rezultate pretrage, koje možete da sortirate po popularnosti, oceni, ceni ili novosti.Kako ocenjivati, komentarisati i preporučivati aplikacije na Play prodavnici?
Kada instalirate i koristite neku aplikaciju sa Play prodavnice, možete da date svoju ocenu i komentar o njoj, kao i da je preporučite drugima. Time pomažete drugim korisnicima da odluče da li da instaliraju tu aplikaciju ili ne, kao i kreatorima aplikacije da dobiju povratne informacije o njihovom radu i da unaprede svoju aplikaciju.


Da biste ocenili i komentarisali neku aplikaciju, potrebno je da odete na njenu stranicu na Play prodavnici i kliknete na dugme Oceni, koje se nalazi ispod imena aplikacije. Onda ćete videti prozor gde možete da izaberete broj zvezdica koje želite da date aplikaciji, od jedne do pet, pri čemu više zvezdica znači bolju ocenu. Takođe, možete da napišete svoj komentar o aplikaciji u polje ispod zvezdica, gde možete da izrazite svoje mišljenje, iskustvo, pohvalu, kritiku ili predlog za poboljšanje aplikacije. Kada završite sa pisanjem komentara, kliknite na dugme Pošalji, koje se nalazi u donjem desnom uglu prozora. Vaša ocena i komentar će biti objavljeni na stranici aplikacije i biće vidljivi drugim korisnicima.


Da biste preporučili neku aplikaciju drugima, potrebno je da odete na njenu stranicu na Play prodavnici i kliknete na dugme Podeli, koje se nalazi pored dugmeta Oceni. Onda ćete videti prozor gde možete da izaberete način na koji želite da podelite aplikaciju sa drugima, kao što su poruke, e-mail, društvene mreže i druge. Kada izaberete željeni način deljenja, kliknite na dugme Podeli, koje se nalazi u donjem desnom uglu prozora. Onda ćete moći da pošaljete link do aplikacije onima kojima želite da je preporučite.


Kako kupovati plaćene aplikacije i pretplatiti se na premium usluge na Play prodavnici?
Na Play prodavnici možete da pronađete ne samo besplatne aplikacije, već i one koje se plaćaju ili koje nude premium usluge uz pretplatu. Plaćene aplikacije su one koje morate da kupite pre nego što ih instalirate na svoj uređaj, dok premium usluge su one koje možete da koristite besplatno u ograničenom obimu ili vremenu, ali koje zahtevaju pretplatu da biste otključali sve mogućnosti ili sadržaje. Plaćene aplikacije i premium usluge mogu da vam pruže dodatne funkcije, kvalitet, sigurnost, podršku ili zabavu, u zavisnosti od vrste aplikacije.


Da biste kupili plaćenu aplikaciju ili se pretplatili na premium uslugu, potrebno je da odete na stranicu aplikacije na Play prodavnici i kliknete na dugme Kupi ili Pretplati se, koje se nalazi ispod imena aplikacije. Onda ćete videti prozor gde možete da izaberete način plaćanja, kao što su kreditna ili debitna kartica, PayPal, Google Play krediti ili poklon kartice. Kada izaberete željeni način plaćanja, kliknite na dugme Kupi ili Pretplati se, koje se nalazi u donjem desnom uglu prozora. Onda ćete dobiti potvrdu o kupovini ili pretplati, kao i račun na vašu e-mail adresu. Nakon toga, možete da instalirate aplikaciju ili koristite premium uslugu koju ste kupili ili pretplatili se na nju.


Imajte na umu da postoje određeni uslovi i rokovi za kupovinu i pretplatu na Play prodavnici, koji zavise od vrste sadržaja i načina plaćanja. Takođe, imajte na umu da se neke aplikacije i usluge mogu naplaćivati u drugoj valuti od one koju koristite, što može da utiče na kurs i troškove konverzije. Uvek proverite cenu i valutu pre nego što potvrdite kupovinu ili pretplatu.


Play prodavnica pomaže u održavanju sigurnosti i privatnosti vašeg uređaja i podataka
Na Play prodavnici možete da pronađete ne samo korisne i zabavne aplikacije, već i one koje mogu da ugroze vašu sigurnost i privatnost. Neke aplikacije mogu da sadrže viruse, malver, špijunski softver ili druge zlonamerne kodove koji mogu da oštete vaš uređaj, ukradu vaše podatke, prate vašu lokaciju, prisluškuju vaše razgovore ili urade nešto drugo što ne želite. Takođe, neke aplikacije mogu da zahtevaju previše dozvola ili pristupa vašim funkcijama ili podacima na uređaju, koje nisu nužne za njihovo funkcionisanje. Zato je važno da budete oprezni i pažljivi kada preuzimate i koristite aplikacije sa Play prodavnice.


Kako proveriti dozvole i bezbednosne ocene aplikacija na Play prodavnici?
Da biste proverili dozvole i bezbednosne ocene aplikacija na Play prodavnici, možete da koristite sledeće načine:


Informacije o dozvolama aplikacije: Na stranici aplikacije


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Admin
 • Jack London
  Jack London
 • Score Cred10
  Score Cred10
 • Crack Trick
  Crack Trick
 • Afzaal Pc
bottom of page